петък, 6 юли 2012 г.

В летните горещини всеки търси прохлада. Ето няколко съвета как да се охладите:
- сложете кубче лед в кърпа и приложете компреса на местата, където се усеща пулса (вътрешната част на китките, сгъвката на лакътя, зад коляното). Оставете компреса за 1 минута, след това го махнете и след малко повторете. Повтаряйте докато се почувствате охладени. Охлаждането става чрез понижаване на температурата на кръвта.
- в летните горещини кожата на главата трябва да диша, както и цялото тяло. Затова избягвайте да използвате лак за коса, гел, пяна.
- психолозите отдавна са доказали, че визуализация е много полезен и ефективен метод. Представете си, че плувате в басейн с прохладна вода или че седите до красив фонтан. Почувствайте прохладата на водата!
- добавете в храната си червен пипер. Благодарение на веществата, които съдържа, червения пипер стимулира отделянето на пот, но без да повишава температурата на тялото.
- направете упражнения за дишането. Седнете удобно, поставете ръцете на колената, свийте език като сламка между устните. Вдишайте бавно, издишайте през носа, като се стараете да е възможно най-бавно. Тази техника на дишане се прилага в йогата, целта е да охлади тялото и вътрешните органи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар