сряда, 25 юли 2012 г.

Козметичните процедури и Луната

В древността са смятали, че жената е покровителствена от Луната. Съвременната наука е добавила някои факти, и какво се получава: кожата на човек се обновява на всеки 28 дни. Това е и продължителността на лунния месец, същата продължителност има и месечния цикъл на жената.
Луната се смята за "женска" планета. Астролозите смятат, че ако в хороскопа на жената Луната е силно изразена, то жената е необикновено красива и надарена. Също така се смята, че здравето, красотата и женския чар, са тясно свързани с това как месечния цикъл съвпада с фазите на Луната. Съвпадението на двата цикъла е признак на хармония и здраве, а също и говори за обаянието на жената и хармония в нейния живот. Ако цикълът се разминава - значи нещо не е както трябва. Менструацията може да се променя в зависимост от здравето и психическото състояние. Много жени не без основание свързват здравето си с космическите ритми, космическите бури и фазите на Луната.
Лунния календар има пряко отношение към козметиката, особено в грижата за кожата.
ПЪРВИ ДЕН НА ЛУННИЯ МЕСЕЦ - това е първата нощ, когато Луната не се вижда на небето, тоест новолуние. При новолуние не се препоръчва да правите каквито и да било козметични процедури. Смята се, че това е времето на обновяване на организма, и вмешателството дори е вредно. Единственото, което може, това е избиране на нова прическа, изучаване на нови продукти и избор на козметика.
ВТОРИ ЛУНЕН ДЕН - най-удачен за започване на диета или упражнения, лечебни маски или смяна на козметично средство (крем, шампоан, балсам).
ТРЕТИ ЛУНЕН ДЕН - подходящ за посещение на сауна, усилва процедурите за лечение на костите и ставите. Добър за започване на курс по самоусъвършенстване или курс по масаж.
ЧЕТВЪРТИ ЛУНЕН ДЕН - ден за предпазливост. В никакъв случай не си режете ноктите или косата, но процедурите свързани с храненето, са много удачни. В този ден си правете почистващи маски и прекарвайте повече време в разходка на чист въздух.
ПЕТИ ЛУНЕН ДЕН - това е ден за подготовка на билки и обработката им. Билките, събрани в този ден, имат особено лечебна сила.
ШЕСТИ ЛУНЕН ДЕН - идеален за всякакви подмладяващи процедури. Пилинг, скраб и други процедури, ускоряващи подмладяването, са особено сполучлуви. Косата и ноктите, изрязани в този ден, порастват по-бързо. Епилацията в този ден ще има обратен ефект, ще се наложи да я повторите много по-скоро.
СЕДМИ ЛУНЕН ДЕН - добър за започване на курс по дихателна гимнастика, лечение на белите дробове, ароматерапия. Не трябва да си вадите зъб или да правите операции.
ОСМИ ЛУНЕН ДЕН - може да приложите лечебно гладуване. Смята се за ден на алхимика, затова е полезно да направите кремове, балсами, парфюми, особено по-сложни, които ще използвате по-късно.
ДЕВЕТИ ЛУНЕН ДЕН - никакви процедури, освен ароматерапия и водни, в основата си успокояващи и разслабващи, не трябва да се правят.
ДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН - ден, подходящ за парна баня и всякакви процедури свързани с вода. В този ден може да съставите програма за грижа за кожата, тя ще бъде оптимална.
ЕДИНАЙСТИ ЛУНЕН ДЕН - продължава тенденцията от предния ден. Може да се започне диета или гладуване.
ДВАНАЙСТИ ЛУНЕН ДЕН - трябва да пиете много течности и да проведете овлажняващи процедури за кожата.
ТРИНАЙСТИ ЛУНЕН ДЕН - най-добрия ден за лечение и подмладяване на кожата, косата, целия организъм. Всички лекарства, маски и кремове ще действат по-силно отколкото обикновено.
ЧЕТИРИНАЙСТИ ЛУНЕН ДЕН - по-добре не се гледайте в огледало. Никакви козметични процедури, освен почистващи, не са препоръчителни.
ПЕТНАЙСТИ ЛУНЕН ДЕН - пълна луна - най-доброто време за процедури, свързани с подсилване на косата. Ако искате косата ви да не пада, да станат по-гъсти, старайте се да ги подстригвате именно при пълнолуние. Косата, подстригана между втората и третата четвърт на Луната, растат по-бавно, отколкото обикновено, поради което по-малко падат. Също така това е най-удачния ден за епилация, почистване на веждите, удължаване на косата.
Във всичко друго следва да се прояви сдържаност - храна, козметика (действието й ще бъде намалено), употребата на течности (получават се оттоци).
ШЕСТНАЙСТИ ЛУНЕН ДЕН - подходящ ден за отстраняване на козметични дефекти, брадавици и бенки, козметични операции.
СЕДЕМНАЙСТИ ЛУНЕН ДЕН - добър ден за започване на занятия в зала - аеробика, фитнес или друг спорт в група.
ОСЕМНАЙСТИ ЛУНЕН ДЕН - този ден можете да посветите на процедури за почистване и възстановяване на кожата, вана, масаж, почистващи и подхранващи маски - най-добрия ден за усвояване на полезните вещества и отделянето на вредните.
ДЕВЕТНАЙСТИ ЛУНЕН ДЕН - в този ден си направете маникюр или нова прическа, боядисайте се, накъдрете се.
ДВАДЕСЕТИ ЛУНЕН ДЕН - освежаване или боядисване на косата, къдрене, пиърсинг - в този ден ще даде много добър резултат.
ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ЛУНЕН ДЕН - също подходящ за боядисване на косата, особено в бял цвят. В този ден обезцветяването на косата ще нанесе най-малко вреда. Най-подходящия ден за цялостна промяна на облика.
ДВАДЕСЕТ И ВТОРИ ЛУНЕН ДЕН - този ден е подходящ за избор на украшения, пробиване на ушите, пиърсинг.
ДВАДЕСЕТ И ТРЕТИ ЛУНЕН ДЕН - операциите са противопоказни, даже изстискване на пъпка. Полезни са физическите упражнения, който заздравяват гръбнака - например водна гимнастика.
ДВАДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИ ЛУНЕН ДЕН - ден, в който се засилва влечението към противоположния пол. Жената е особено женствена, а мъжете особено мъжествени. Този ден може да използвате за избор на парфюм. Ако имате романтична среща, вашия парфюм дълго ще бъде запомнен.
ДВАДЕСЕТ И ПЕТИ ЛУНЕН ДЕН - може да погладувате, козметичните процедури за почистване ще бъдат ефективни.
ДВАДЕСЕТ И ШЕСТИ ЛУНЕН ДЕН - този ден е подходящ за "мълчалива терапия", както съветват източните лечители. Подходящ за премахване на брадавици и бенки, заглаждане на бръчки, провеждане на почистващи процедури.
ДВАДЕСЕТ И СЕДМИ ЛУНЕН ДЕН - подхранване и овлажняване на кожата, но не повече от ежедневните процедури.
ДВАДЕСЕТ И ОСМИ ЛУНЕН ДЕН - ден за лечение и грижа за очите. Може да се почисти кожата, да се правят масажи и водни процедури.

Няма коментари:

Публикуване на коментар