петък, 15 юни 2012 г.

Какво означава достатъчно?


Козметиката ти се изпарява за нула време? Ти просто не знаеш какво количество трябва да използваш! Обикновено упътването е "изстискайте малко количество". Колко е това "малко"?

Крем за лице

Кожата ти ще попие толкова крем колкото и е необходим, а излишното ще остане на повърхността и ще запуши порите, оставяйки мазен блясък. Разбира се, за овлажнавянето на сухата кожа трябва малко повече крем, но средно е достатъчно количество колкото грахово зърно.

Паста за зъби

В рекламите често виждаш, как върху четката за зъби обилно се изтисква паста. Реално, за да си изчистиш зъбите е необходимо много по-малко. За почистване е достатъчно количество колкото бобено зърно. Ако сложиш повече паста за зъби, няма да ти навреди, но ще трябва да купуваш по-често.


Балсам за коса

Умереност - това е което трябва да те ръководи при ползването на балсам. Никога не нанасяй повече от една супена лъжица балсам. Ако сложиш повече, излишното може да остане върху косата и да я направи неподатлива за прически.

Шампоан

За да се измие коса със средна дължина са необходими 2 чаени лъжици. Ако шампоана е лечебен или възстановяващ, е необходимо по-голямо количество, приблизително колкото орех. Оставяйте шампоана за 3-5 минути, за да могат съставките да подействат.

Пяна за коса


Средствата за стилизиране могат да бъдат много коварни, и е много лесно да прекалиш, затова внимавай. Идеалното количество пяна е с големината на малка кайсия. Разделете го на две части: едната нанеси близо до корените, втората разпредели по цялата дължина.

Боя за коса

В една опаковка се съдържа една доза, но не е задължително да нанасяш цялата боя на един път. За боядисване на корените или на къса коса е необходимо само 60 мл - това е приблизително колкото средно голяма праскова. За по-дълги коси - 120 мл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар