петък, 29 юли 2011 г.

Какво знаем за парфюмите?


Изисканият парфюм придава особена индивидуалност и очарование на женската красота.
Жените могат да се откажат от много неща, но не и от любимия парфюм, който използват, твърдят специалисти по проучване на пазарите.
А какво знаем ние за това, от което не се отказваме?
Парфюмът е концентрат от ароматни вещества, разтворен в алкохол и дестилирана вода.

Каква е разликата между парфюм и тоалетна вода?
При тоалетната вода на 100 части алкохол се падат от 2 до 5 процента концентрат. В парфюмът се съдържат около 30% от него.

Дали парфюмите от синтетични ароматни вещества ухаят по-лошо?
Не. Разликата между синтетичните и натуралните етерични масла не се усеща. От 50 до 80 на сто от предлаганите по пазарите в света парфюми са създадени именно от синтетични масла.
Съществува прибор, който може да анализира уханието на всяко растение, дървесина, животно. След това анализът се използва в лабораториите по изготвяне на парфюми. 

Иска ви се да съчетаете уханието на лилия и шоколад?
Това е възможно. Парфюмериите по света вече използват в работата си над 600 натурални и близо 5 000 изкуствени аромата.

Къде и кога парфюмите ухаят най-добре?
Безспорно всички дами знаят, че веднага след вземането на душ, тъй като кожата след къпане е топла.Мирисът се запазва най-добре под гърдите, в основата на шията и на китките на ръцете. Можете да си сложите парфюм и зад ушите, но е добре да внимавате защото там има голямо количество подкожни мазнини и мирисът може да се промени. Мирисът се запазва в продължение на 5 до 8 часа, а на прясно измита коса - до 24 часа.

Могат ли да се смесват аромати?
Ако са от едно семейство, би могло. В противен случай не си заслужава. Капка парфюм върху нощната лампа в спалнята ще ви помогне да съблазните мъжа на мечтите си.

Изборът понякога е толкова труден ...
  • Ароматът, който сте харесали на друга жена, невинаги ще е подходящ за вас самите.
     
  • Когато се избира, е добре това да се прави през първата половина на деня. Сутрин носът е по-чувствителен към миризмата.
     
  • Не пробвайте повече от 5 аромата наведнъж, защото възприятията ви се притъпяват и е възможно да се приберете с парфюм, който въобще не ви харесва.
     
  • Никога не миришете парфюма направо от шишето. Капнете малко на парченце хартия или на носна кърпичка, сложете в джоба и извадете след около час. Тогава ароматът се улавя най-вярно, защото е основния, който се задържа най-дълго. Друг е въпросът, че парфюмът се изпробва най-добре на китката на ръката, близо до кръвоносните съдове, тъй като реагира на топлината от циркулацията на кръвта и миризмата му вече е смесена с индивидуалната на вашето тяло.
     
  • Не разтърквайте парфюмираното място на кожата, така ще активирате миризмата на алкохола и няма да усетите аромата на самия парфюм.

Практично:
 Когато избирате парфюм, помиришете аромата на кафе след като изпробвате един парфюм и искате да изберете друг. Така ще се възстанови способността на сетивата ви да възприемат правилно новия аромат. В повечето парфюмерийни магазини ще ви го предложат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар